A főispánon áll vagy bukik Balmazújváros

Balmazújváros képviselő-testülete hónapok óta képtelen döntést hozni, csődbe ment a város. A Kúria döntése szerint a főispánnak kell beavatkoznia, azonban a polgármester szerint még hónapokig nem lesz pénz a város kasszájában. 

2023. november 16., 10:38

Szerző:

A novemberi béreket sem tudják kifizetni a balmazújvárosi önkormányzatnál, mert a közgyűlés legutóbb sem szavazta meg a város költségvetését, a pénz pedig elfogyott, a város csődbe ment. A szavazást négy fideszes és két független képviselő akadályozza, mivel szerintük ahhoz nem áll rendelkezésre elegendő információ, hogy döntés szülessen. 

Emiatt a főispánnak kell módosítania Balmazújváros költségvetését a Kúria Önkormányzati Tanácsának rendelete szerint – írja az Index. Az önkormányzatnak körülbelül 600 millió forintját tartják, és 300 millió forintot kéne kifizetniük. 

Hegedűs Péter polgármester azt írja Facebook oldalán, hogy még hónapokig nem lesz pénz a városban. „Főispán úr tájékoztatása szerint, hónapokig finanszírozás nélkül maradhat a város. Mindaddig, míg ő – előreláthatóan januárban – megalkotja a szükséges rendeleteket. Ezek a csupasz tények. Ebben most teljesen lényegtelen, mi vezetett idáig, hogyan jutottunk idáig.” 

(Kiemelt képünkön: Balmazújváros Városháza. Fotó: Balmazújváros Hivatalos Facebook Oldala)