Robbanás történt egy zirci üzemben, mentőhelikopterek a helyszínen

Robbanás történt egy zirci gyárban, hatan megsérültek.

2024. január 17., 10:03

Szerző:

Zirc Önkormányzatának Tűzoltósági közösségi oldalán közzétett információk szerint a robbanás állítólag egy technológiai meghibásodás miatt történt. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor a helyszínen elvégzett vizsgálatai alapján nincs veszélyes anyag a levegőben. A katasztrófavédelem vizsgálja a káresemény okait – írja a Blikk.

Kedd délután két mentőhelikopter érkezett Zircre, és a 82-es főút közelében szálltak le. A veol.hu jelentése szerint az ipari park környékén lakók egy hatalmas robbanást hallottak, amely olyan erős volt, hogy a házak megrázkódtak. A megyei újság információi szerint a baleset egy kazánrobbanás következménye lehetett, amely megbontotta az épület tetejét, ahol egy fém-újrahasznosító üzem működött. Az üzemben a festéket fémről távolítják el a hőkezelés során, és feltételezhetően ezen a területen történt a baleset.

Két mentőhelikopter és több mentőgépkocsi érkezett a baleset helyszínére, ahonnan két középkorú férfi súlyos-életveszélyes állapotban, légi úton, és további négy középkorú férfi könnyebb sérülésekkel, földi úton került kórházba – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat.

A súlyosan megégett férfiak légúti égési sérülések miatt intubálásra szorultak, azaz biztosították a légutak átjárhatóságát – tudatta Villányi Balázs, a győri kórház orvosigazgatója. A sérülteket jelenleg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház intenzív osztályán kezelik, állapotuk stabilizálódott, azonban továbbra is súlyos.

(Kiemelt képünk forrása: Országos Mentőszolgálat Facebook)