Szemétszállítók fosztogatták a dohányboltot, a rendőrök a Porschéban találták meg az árut

U. Mihályné és V. Ilona nem csak a műanyaghulladékot vitte, hanem hárommillió forint értékű cigarettát is.

2020. október 21., 13:30

Szerző:

Elfogták az erzsébetvárosi rendőrök azt a két nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szemétszállítás helyett rendszeresen fosztogatták egy VII. kerületi dohánybolt árukészletét. A trafik tulajdonosa tett feljelentést a múlt héten azért, mert rendszeresen tűnt el dohányáru az üzletéből.

A kamerafelvételekből kiderült, hogy a dohányboltban azokban az időpontokban mutatkozott készlethiány, amikor a céggel szerződött szemétszállító munkatársai mentek szállítani a hulladékot – írja a police.hu.

A nyomozók kiderítették, hogy szeptember 3-a és október 17-e között a szemétszállító cég tulajdonosa, a 44 éves U. Mihályné és társa, a 25 éves V. Ilona kilenc alkalommal járt a dohányboltnál, hogy elvigyék a papír- és műanyaghulladékot. Ilyenkor az egyik nő elterelte az eladó figyelmét, amíg társa a beosont a raktárba és bontatlan cigarettakartonokat rejtett a hulladék közé. A két nő a gyanú szerint ezzel a módszerrel összesen hárommillió forint értékben lopott el dohánytermékeket.

A két nő épp bepakolta a szemetet egy Porschéba, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök. Az autóban a szemét között hét karton cigarettát találtak. A nyomozók lefoglalták a dohányárut, valamint vagyonvisszaszerzés érdekében U. Mihályné Porschéját is.

 

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.