Dobrev Klára nyerte a Závecz Research felmérése szerint a miniszterelnök-jelölti vitát

A megkérdezettek többsége szerint a DK jelöltje volt a legmeggyőzőbb. 

2021. szeptember 25., 07:54

Szerző:

Több mint ezer embert kérdezett meg a közvéleménykutató intézet, a péntek este tartott második miniszterelnök-jelölti vita végeredményével kapcsolatban. A megkérdezettek jelentős többsége Dobrev Klárát találta a legmeggyőzőbbnek a Závecz Research felmérése szerint, írja a hvg. 

Az RTL Magyarország felkérésére a Závecz Research 1040 embert kérdezett meg arról ki nyerte meg a péntek esti miniszterelnök-jelölti vitát. Az intézet telefonos adatfelvétel útján készítette el a vita nézőinek véleményét reprezentáló felmérést. A felmérés során három kérdést tettek fel a megkérdezetteknek. Elsőként az előválasztáson való részvételi szándékkal kapcsolatban, másodjára és harmadjára pedig a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban kérdezték a kutatásban résztvevőket.

A megkérdezettek 63 százaléka már szavazott az előválasztáson, 29 százalékuk pedig el akar menni szavazni. A maradék nem akarja leadni voksát vagy nem válaszolt a kérdésre.  Arra a kérdésre, hogy ki volt a legmeggyőzőbb jelölt a válaszadók 30 százaléka  Dobrev Klárát  tartotta. A második helyen öt százalékkal lemaradva Karácsony Gergely végzett, őt Márki-Zay Péter követi a kutatás alapján. A Závecz felmérésének harmadik kérdése arra vonatkozott ki nyerte meg a vitát. Dobrevet a válaszadók 31 százaléka tartotta a legjobbnak, Karácsony 24 százalékkal követi, Márki-Zay  pedig a harmadik helyet csípte el. Negyedik helyen Jakab Péter áll a kutatásban őt Fekete-Győr András követi. 

(Kiemelt kép: Miniszterelnök-jelölti vita RTL Klub 2021.09.24. Fotó: 168/ Dimény András)

 

 
 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.