A DK szerint elfogadhatatlan az új „vendégmunkástörvény”

A Demokratikus Koalíció számára emberileg, politikailag és világnézetileg is elfogadhatatlan a parlamentnek a héten benyújtott új idegenrendészeti törvény.

2023. november 17., 14:42

Szerző:

Varga Ferenc független képviselő a kormányzati előterjesztést új vendégmunkástörvénynek nevezte, és úgy értékelt, hogy azzal a kabinet nem megtiltja és korlátozza a vendégmunkát, hanem „külön bejáratú kormányzati biznisszé teszi”.

A javaslat alapján ha egy multinacionális vállalat kormányközeli munkaerőközvetítő cégeken keresztül akar vendégmunkásokat behozni, akkor a „határ a csillagos ég, semmilyen korlátozás nem lesz érvényben” – jelentette ki.

A DK „gyomorforgatónak gondolja”, hogy a kabinet nem jól fizetett magyar munkaerővel akarja megoldani a gazdasági gondokat, hanem „alulfizetett és kiszolgáltatott, EU-n kívüli vendégmunkások korlátlan betelepítésével” – mondta Varga Ferenc.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Paul Bradbury/CAIA IMAGE/Science Photo Library via AFP) 

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.