Diéta: Orbán Viktor edz és fogyókúrázik, orosz módszerrel dobja le a kilókat

Orbán Viktor az orvosai tanácsára hagyott fel az edzéssel, de most újra edzhet. Az edzésprogram betartása könnyebben megy neki, mint a diéta, azt is eláruljuk, miért.

2024. szeptember 9., 08:43

Szerző:

Orbán Viktor edz és diétázik. Korábban is edzett, de megerőltette magát, ezért az orvosai tanácsára szünetet tartott. Most a Blikknek vallott arról, hogy orosz módszerrel dobja le a kilókat. A kormányfő már le is adott jó pár kilót a kemény tréningek eredményeképpen. 

A szovjet hadsereg eszközével edz Orbán Viktor

A lap szerint a kormányfő korábban is elhatározta már, hogy formába hozza magát egy speciális sporteszközzel, a kettlebellel, ami egy nyéllel ellátott vasgolyó. A miniszterelnök heti négy-öt alkalommal edz, és a külföldi útjaira is magával viszi a sporteszközöket. Az edzésprogram gyakorlatait magának állítja össze, személyi edzője nincs. A kettlebell Oroszországból származik, eredetileg a szovjet hadseregben használták. Korábban is edzett a kormányfő, de valószínűleg megerőltette magát, ezért le kellett állnia.

„Másfél évig szenvedtem vele, míg végül elmúlt, így végre újra elkezdhettem sportolni. Most, amikor az időm engedi, csinálom”

– nyilatkozta Orbán a Blikknek. A lap azt írja, Orbán 16 és 24 kilós kettlebellgolyóval tréningezik.

Nem csak edz, az étkezésére is odafigyel a kormányfő

A kormányfő az étkezési szokásain is változtatott, amióta újra sportol. Az extrém meleg nyári hónapokban a diéta könnyebb is volt, ilyenkor mindenkinek kisebb az étvágya, valamint nem kerülnek gyakran az asztalra nehezebb, szénhidrátban és kalóriában gazdag ételek. Az ősz viszont kihívás elé állítja, illetve nagyobb önfegyelemre készteti, hiszen – mint mondja – túlságosan jó étvágya van, a vasszöget is megenné.

(Kiemelt képünk forrása: Orbán Viktor Facebook oldala)

Tegnap 17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.