Íme az új slágerdiéta: a karcsúsító csodaleves receptje, amivel egy hét alatt akár 5 kilótól is megszabadulhat!

A csodaleves diéta hasonló a káposztaleves diétához, de még annál is jobb! Az új slágerdiéta a negatív kalóriás diéták előnyeit és a leveskúrák méregtelenítő hatását ötvözi.

2024. szeptember 8., 10:44

Szerző:

A hétnapos csodaleves diéta a zöldségdiétát, a káposztaleves diétát és a negatív kalóriás diétát ötvözi – avat be a Femina. A most következő egyhetes étrend elég szigorú, ám ha kitartunk, tökéletes formába hozhatjuk magunkat egy hét leforgása alatt. Arról a 168.hu már beszámolt, hogy a pszichológusok mit ajánlanak a kitartás megacélozására, a fogyás megkönnyítésére.

Csodaleves-diéta, amitől csak úgy olvadnak a kilók

A csodaleves diéta alapvetően az alacsony kalóriabevitelre, a salaktalanításra és a negatív kalóriákra épít, azaz arra, hogy a levesben lévő zöldségek lebontása több energiát igényel a szervezetedtől, mint amennyi energia magában az elfogyasztott levesben volt. 

A hétnapos étrend alatt az első napon kizárólag gyümölcsöt ehet – a banán kivételével –, illetve annyi csodalevest, amennyit csak szeretne.

A második napon a leves mellett fogyaszthat sült vagy párolt zöldségeket, illetve fóliában sült burgonyát is, egy kevés vajjal ízesítve.

A harmadik napon a leves mellé már zöldséget és gyümölcsöt is ehet, krumplit viszont ezen a napon nem.

A negyedik napon már a banán és a sovány tej is engedélyezett.

Az ötödik napon ebédre elfogyaszthat egy szelet marhahúst paradicsomsalátával, illetve természetesen ezen a napon is korlátlan mennyiséget kanalazhat a csodalevesből, és ugyanez igaz a hatodik napra is.

A hetedik, vagyis utolsó napon fogyasszon barna rizst, cukrozatlan gyümölcsleveket, zöldséget és gyümölcsöt, valamint tetszőleges mennyiségű csodalevest.

A karcsúsító csodaleves receptje

Hozzávalók

3 nagy hagyma
1 zöldpaprika
1 egész paradicsom
1 fej káposzta
1 csokor zellerszár
2 répa
1 húsleveskocka


A zöldségeket vágja falatnyi méretre, tegye bele egy lábasba, majd öntse fel annyi vízzel, hogy ellepje. Forralja fel a vizet, adjon hozzá húsleveskockát, hagyja lobogni 15 percig, majd vegye lejjebb a lángot, és főzz addig a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)