Deutsch leleplezte az Európai Bizottságot: Soros

No meg a baloldal.

2022. január 23., 10:32

Szerző:

A Fidesz brüsszeli első embere, Deutsch Tamás szerint az Európai Bizottság (EB) nyílt törvénysértést elkövetve, politikai, ideológiai szempontot érvényesítve nem folyósítja a Magyarországnak járó helyreállítási forrásokat. Mindezt a Kossuth Rádiónak mondta el vasárnap, hozzátéve, hogy az EB gazdaságpolitikai biztosa, Paulo Gentiloni amiatt nem folyósítja a pénzt, mert a bizottságnak kifogásai vannak a magyar oktatási szabályozás diszkriminációmentességével.

Deutsch lelepleződésnek titulálta ezt a kijelentést, ugyanis az olasz biztos korábban azt mondta, a gyermekvédelminek nevezett – valójában homofób passzusokat tartalmazó – törvény nem játszik szerepet az Európai Bizottság halogató magatartásában. Hozzátette: Gentiloni nyílt törvénysértést követett el. A magyar kormány fel fog lépni a törvénytelen eljárás ellen, jelentette ki Deutsch.   

A soros francia elnökséggel kapcsolatban az MTI-nek úgy nyilatkozott a Fidesz EU-s politikusa, hogy egyrészt örül, mert Macron nem használta a "jogállamisági hisztéria nyelvezetét" az EP-ben tett felszólalásában, míg aggodalomra okot adónak nevezte, hogy Macron az erős nemzetállamok együttműködésére épülő unió helyett egyetlen európai szuverenitásáról beszélt.

A parlamenti választás lebonyolításával kapcsolatban kijelentette, ahogy 2014-ben és 2018-ban, úgy most is olyan szervezet jön ide Magyarországra, amilyen nemzetközi szervezet csak akar. „Ha valaki választási megfigyelősdit akar játszani, nyugodtan jöhet, nincs semmi takargatnivalónk”, mondta. Szerinte Magyarország egy demokratikus jogállam, a rossz hírek mögött pedig természetesen csak a baloldal hisztériakeltése, és a Soros-szervezetek állnak.

(Kiemelt kép: Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője. Fotó: Dimény András) 

15:29

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

14:03

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.