A DK elbújik a válaszadás elől

Kilakoltattak egy egyedülálló édesanyát a főváros XV. kerületében, annak ellenére, hogy együttműködött az önkormányzattal tartozásai rendezése érdekében. A rendőrség az intézkedés során sokkolót használt az egyik lakhatási aktivista ellen. A polgármester – Cserdiné Németh Angéla – pártja, a Demokratikus koalíció nem válaszol a sajtó, az üggyel kapcsolatban feltett kérdéseire.

2022. augusztus 3., 19:01

Szerző:

Több mint két hete már annak, hogy a DK-s Cserdiné Németh Angéla által vezetett XV. kerület brutálisan kilakoltatott egy mélyszegénységben élő egyedülálló anyát és gyermekét, annak ellenére, hogy az érintett – jószívű felajánlásoknak köszönhetően – egy összegben tudta volna visszafizetni minden tartozását. Ráadásul a kerületi önkormányzat törvénybe foglalt kötelező feladata lenne a hajléktalanná válás megelőzésének a biztosítása – írja a Mérce szerzője, hozzátéve, hogy 

több, mint két hete nem kap választ a Demokratikus Koalíciótól az üggyel kapcsolatban feltett kérdéseire. 

A hat, parlamenti frakcióval bíró ellenzéki párt közös sajtótájékoztatót tartott hétfőn arról, hogy rendkívüli parlamenti ülést kezdeméneznek a kialakuló energiaválság és megszorítások nyomán keletkezett szociális válsághelyzet miatt. A rendkívüli ülés kezdeményezéséről szóló sajtótájékoztatót a Mérce is közvetítette, a lap tudósítója pedig azt is megkérdezte Kálmán Olgától, hogy a szociális válság enyhítése céljából javasolni fogja-e párttársának, Cserdiné Németh Angélának, a XV. kerület polgármesterének, hogy a helyzetre való tekintettel ne folytassák az önkormányzati lakásokból a kilakoltatásokat.

Kálmán Olga a kérdésre azt válaszolta, a téma „nem tartozik a tárgyhoz”.

A sajtótájékoztatót a szociális válságról tartották.

(Kiemelt képünk: Kilakoltatás a XV. kerületben 2022. július 20-án. Fotó: A Város Mindenkié csoport.)