December 8-tól 20-ig sztrájkolnak a tanárok egy XVIII. kerületi iskolában

35 fő kezd ma sztrájkba a a Brassó Utcai Általános Iskolában.

2022. december 7., 10:02

Szerző:

„Mi, a Brassó Utcai Általános Iskola alulírott pedagógusai és nevelést, oktatást közvetlen segítő munkatársai 35 fővel 2022. december 8-ától december 20-áig sztrájkba kezdünk. Tesszük ezt utána mindaddig, amíg az elbocsátott gimnáziumi kollégáinkat vissza nem helyezik munkakörükbe, illetve amíg egy döntési jogkörrel rendelkező személlyel szakmai tárgyalásokra nem kerül sor”– írták közleményükben a Brassó Utcai Általános Iskola tanárai, amit a 444-hez juttattak el.

Ahogy arról beszámoltunk, múlt szerdán A Belügyminisztréium közleményéből derült ki, hogy az Eötvös József Gimnázium egy, a Karinthy Frigyes Gimnázium hat és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy tanárának szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december 1-jétől a polgári engedetlenségben való részvétele miatt. Velük együtt már 13 tanárnak szűnt meg a munkaviszonya.

December 8-ra a tanárok országos sztrájkot hirdettek, a diákok ülősztrájkban vesznek részt, december 9-én az MTVA székház előtt tüntetnek majd.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Petik Katalin)