December 8-án újra sztrájkolnak a tanárok

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete újabb sztrájkot szervez.

2022. december 2., 15:21

Szerző:

„Rég tudjuk, hogy a kormány számára a közoktatás egyáltalán nem fontos, szétverése sem fontos, sőt talán kívánatos dolog. Ma megérthettük azt is, hogy a bennünk dolgozók is bármikor felhasználhatók propagandacélokra” – írja a nedolgozzingyen.hu. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, nyolc pedagógusnak szüntették meg azonnali hatállyal a kinevezését november 29-én – pont azon a napon, amikor a magyar EU-támogatások felfüggesztését javasolta a tagállamoknak az Európai Bizottság. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) úgy véli, a tanárok rendkívüli felmentése „propagandisztikus, random erőszakcselekmény, amelynek lényege a botrányokozás”, illetve a kormány „figyelemelterelésnek” szánta a tanárok menesztését. Mindezek okán a PDSZ újabb sztrájkot szervez, ezúttal december 8-ra. A sztrájkhoz való csatlakozást legkésőbb december 1-ig kellett a résztvevőknek jelezni. A sztrájkban részt venni kívánók névsorát december 5-ig kell leadni az intézményvezetőknek. 

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: Pásztor Csaba/168.hu)

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.