Hollik István: a közpénzmilliárdokkal kitömött Debrecen kiesése pusztán annyit jelent, hogy volt tíz jobb futballcsapat náluk

2020. június 28., 15:11

Szerző:

Megtartotta szokásos Soros György tematikájú sajtótájékoztatóját vasárnap a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István. Ennek tartalmától eltekintenénk, viszont elhangzott részéről egy nagyon érdekes megjegyzés annak kapcsán, hogy a közpénzmilliárdokkal kitömött Debrecen futballcsapata kiesett a magyar elsőosztályból.

Fotó: atv.hu

Arra az újságírói kérdésre, hogy nem kell-e újragondolni a futballra költött pénzek elosztását azt követően, hogy az új stadiont és kiemelt támogatásokat kapó, akadémiát is működtető Debrecen kiesett az NB1-ből, Hollik István úgy reagált: "nem, és nem kell politikát látni, ahol nincs ".

Hozzátette: a kiesés pusztán annyit jelent, hogy idén volt tíz olyan csapat, amely jobb volt a Debrecennél.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.