David Cornstein amerikai nagykövet kiállt a neonácik által megtámadott Auróra mellett

2019. október 25., 18:53

Szerző:

Az Auróra közösségi központ, a Háttér Társaság és a Budapest Pride vezetőivel tárgyalt pénteken az Egyesült Államok budapesti nagykövete – vette észre a 444.

David Cornstein és Marc Dillard követtanácsos Schönberger Ádámmal, Dombos Tamással, és Radványi Viktóriával azért találkozott, hogy megismerkedjenek azzal a fontos munkával, amelyet a magyarországi LMBT közösség és a civil társadalom támogatása érdekében végeznek.

 Október 23-án több tucatnyi szélsőjobboldali tüntető – feltehetőleg egy Légio Hungária művésznevű szervezet tagjai – rohanta meg a zárva lévő közösségi helyet, az Aurórát a VIII. kerületben.

Az Aurórát a kerület fideszes vezetése is évek óta kitartóan vegzálta, különféle indokokkal többször is megpróbálták bezáratni a helyet. Az Auróra mellett Pikó András, Józsefváros új polgármestere is kiállt a neonáci támadás után. 

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.