Czeglédy Csaba: újabb fideszes propagandistákat ítéltek el jogerősen

Újabb fideszes propagandisták kapták meg, ami jár nekik: Szarvas Szilveszter és Füssy Angéla jogerősen bűnösök rágalmazás bűncselekményében. Fellebbezésnek helye nincs – közölte Czeglédy Csaba.

2022. november 5., 12:15

Szerző:

Czeglédy Csaba szerint a két propagandistának papírja van arról, hogy hazug rágalmazók. S mivel ez már legalább a második eset, hogy jogerősen elítélték őket rágalmazás miatt, nyugodtan hívhatjuk őket visszaeső bűnözőknek.

A DK-s politikus szerint az eljárás során a legnagyobbat nem is ők, hanem a főnökük, Huth Gergely alakította, aki először gyáván kimenekült az eljárásból arra való hivatkozással, hogy ő általában nem olvassa el a kollégái által írt cikkeket, így a két írást, ami miatt a büntetőeljárás folyt, nem ismerte.

Majd megpróbálta mentegetni a két vádlottat, azonban a bírónő keresztkérdéseire sikerült végül ezt a választ adnia, idézem az ítélet ide vonatkozó részét:

„Huth Gergely ez utóbbi nyilatkozatát a későbbiek során akként árnyalta, hogy lehetséges, hogy a kollégái nem teljes körültekintéssel végezték el az interjúban megfogalmazott tényállítások ellenőrzésével kapcsolatos feladataikat”

Czeglédy posztja szerint a Pesti Srácok két munkatársa semmivel nem tudta bizonyítani a hazug állításaikat, a bíróság pedig nagyon alapos eljárást lefolytatva még azt is kimondta, hogy Füssy Angéla szavahihetősége a bizonyítékok alapján megkérdőjeleződött.

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)