Cser-Palkovics: a Szent György Kórházba szállították a buszbaleset sérültjeit

 A katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és az egészségügyi személyzet folyamatosan dolgozik a helyszínen.

2021. augusztus 15., 09:50

Szerző:

„Megrendítő tragédia történt ma hajnalban az M7-es autópályán, városunktól néhány kilométerre” – írta Facebook-oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere a hajnali buszbalesettel kapcsolatban. Mint közölte, a sérülteket a Szent György Kórházba szállították, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és az egészségügyi személyzet pedig folyamatosan dolgozik a helyszínen.

„Az Önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, akkor szállást is biztosítunk a kórházi kezelést nem igénylő túlélők számára. Székesfehérvár minden polgára nevében őszinte részvétemet nyilvánítom az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok” – tette hozzá a polgármester.

A balesetről előzményei egyelőre tisztázatlanok. Mint megírtuk korábban, vasárnap hajnalban az árokba borult egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében. A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. A járművön több mint ötvenen utaztak, az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember meghalt, ketten súlyosan, negyvenhatan pedig könnyebben megsérültek. Úgy tudni, tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

(Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán)

18:37

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.