Csengeri örökösnő: Adtam pénzt Kósa Lajosnak

Interjút adott a csengeri örökösnőként ismertté vált Pólus Mária, melyben azt válaszolja Gulyás Márton kérdésére, hogy Kósa Lajos fogadott el tőle pénzt. 

2022. szeptember 23., 19:11

Szerző:

Interjút adott a Partizánnak a csengeri örökösnő néven elhíresült Pólus Mária, aki 800 millió forintnak megfelelő eurót ajándékozott volna Kósa Lajos anyjának. A Partizán az interjú mellett bemutatott egy másik iratot is, amely szerint a Fidesz alelnökének édesanyja még tízmilliárd forintnyi eurót kapott volna az örökösnő állítólagos örökségéből.

Pólus 2013-ban négy és félmilliárd euró kezelésével bízta meg Kósa Lajost, aki akkor még Debreceni polgármester volt. Az egyébként, hogy a nő meg tudott volna szervezni egy nagyszabású csalást, kétséges, mert az interjúban kiderült róla, hogy azt sem értette, mi az árfolyam különbség az euró és a forint között, és azt sem érezte bűncselekménynek, hogy jött a bankszámlájára pénz, és azt elutalta másnak.

A dokumentumon, amit bemutattak, szerepel Kósa édesanyjának aláírása, Pólus aláírása és ügyvédi ellenjegyzés is. A Partizán szerint Kósa azt vallotta, hogy a szerződésben valótlanságok vannak, és nem is látta azt soha.

A nőtől külön megkérdezik, hogy fogadott-e el tőle Kósa Lajos készpénzt, amire az a válasza, hogy igen.

Pólus azt is elmondta, hogy szerinte Kósa hazudik arról, hogy ő csaló lenne, és több bizonyítéka is van erre – foglalja össze a Partizánon megtekinthető interjút a 24.hu.

(Kiemelt képünk: Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke újságíróknak nyilatkozik a honvédelemről szóló és a honvédek jogállásról szóló törvénymódosítással kapcsolatos egyeztetés után a Honvédelmi Minisztériumban 2018. november 29-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.