Csak hétfőn tud újraindulni az előválasztás

Az Országos Előválasztási Bizottság friss közleménye szerint.

2021. szeptember 18., 14:33

Szerző:

Az Országos Előválasztási Bizottság friss közleménye szerint csak jövő hét hétfőn indul újra az online szavazás. A közleménybe azt írják, hogy minden részletre kiterjedő elemzést végeztek a rendszer összeomlásával kapcsolatban. Hozzátették, hogy ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét. 

A közleményben az is olvasható, hogy „nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”. Hozzátették, hogy az előválasztás elindítása számos kockázatot rejt magában jelenleg, ezért az esetleg újabb hibák kialakulásának lehetőségét először meg akarják akadályozni, írj a telex. A következő 24 órában a történtek miatt újabb döntések is várhatóak az Országos Előválasztási Bizottságtól. „Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntés hozhattunk: a szavaztatási folyamatot leállítottuk, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik” – teszik hozzá a közleményben.

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke lapunknak korábban elmondta, hogy a rendszer összeomlása valóban egy túlhetelés miatt történt. Úgy fogalmazott:  „A rendszer úgy fogta fel, mint egy támadást, úgy érzékelte, hogy kívülről lövik, ezért leállt. A háttérben tényleg nem más volt, mint túlterhelés, amit a pénteki tesztelés során nem tudtunk produkálni, nem gondoltuk, hogy ilyen nagy számban akarnak egyszerre szavazni az emberek szerte az országban. Akkor döntöttünk úgy, hogy két-három órára leállítjuk a rendszert, és összekapcsoljuk egy kapacitásbővítéssel, hogy ilyen többet ne forduljon elő. Reméljük, nem is fog” – tette hozzá Magyar György. Az elnök lapunknak azt is elmondta, hogy pánikra semmi oka nincs az előválasztáson részt venni akaróknak, mert ha újabb hekkertámadás történik a rendszer képes lesz védekezni ellene. 

A szervezők között azonban továbbra is tartja magát az az információ, hogy külső támadás érte a rendszert.

(Kiemelt kép: Szavazó az ellenzéki előválasztáson. Fotó: Dimény András/168)

 

 

2024. április 29., 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

2024. április 29., 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

2024. április 29., 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.