Több százan vettek részt azon a felvonuláson, amelyet Budapesten tartottak a kormánypárti sajtó által célkeresztbe vett kisebbségekért

2019. augusztus 11., 19:01

Szerző:

Több száz ember vett részt azon a felvonuláson, amelyet a Coca-Cola #loveislove néven futó kampánya miatt a kormánypárti sajtóban megsértett társadalmi kisebbségek – a melegek és a mozgásukban korlátozottak – védelmében tartottak Budapesten vasárnap délután. A résztvevők – akiket Böszörményi Géza és Gryllus dork avideóüzenetben köszöntött – a Clark Ádám térről vonultak a Szent István térre. A Clark Ádám téren Csordás Anett, szervező, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnöke, Dés László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, Nagyné Rucz Éva, a Rehab Critical Mass és a Rett Szindróma Alapítvány önkéntese és  Peksáné Gyémánt Ágnes, az LMBTQ gyermekek szülei csoport vezetője.

– Van egy rossz hírem a gyűlölködők számára: Minden ember más. Van egy jó hírem a szabad emberek számára: Minden ember más!

– idézett a Mérce Dés László felszólalásából.

Szolidaritási séta a Coca-Cola érzékenyítő plakátkampány
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Coca-Colának először a Pesti Srácok ment neki az állítólag homoszexualitást népszerűsítő #loveislove kampány miatt, a fideszes parlamenti képviselő, Boldog István pedig bejelentette, hogy bojkottálja a cég termékeit mindaddig, amíg a plakátok el nem tűnnek Magyarországról. Később az ügyről szóló cikkében a Pesti Srácok újságírója, Vésey Kovács László elejtett egy velőtrázóan ostoba megjegyzést is, amely szerint ő tolószékes embereket sem szeretne mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni.