Büntetőfékezés miatt tíz kilométeres sor áll az M7-esen

Nem érdemes büntetőfékezni.

2022. január 14., 20:45

Szerző:

Büntetőfékezés miatt történt baleset és emiatt alakult ki több kilométeres torlódás péntek délután az M7-es autópályán Tárnoknál – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t. A rendőrség azt közölte: közúti veszélyeztetés miatt indítanak eljárást. A közútkezelő közleménye szerint az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 23-as kilométernél ütközött össze két autó. A baleseti helyszínelés csaknem 3 órán át tartott. 

A büntetőfékező jármű sofőrje elhagyta a helyszínt. Még most is mintegy 10 kilométeres a kocsisor, emelték ki, megjegyezve: a péntek délutáni csúcs miatt várhatóan hosszabb idő alatt szűnik csak meg a torlódás.

Emlékeztettek, hogy szerdán tettek közzé Instagram-oldalukon egy néhány nappal korábbi büntetőfékezésről készült felvételt az M1-M7 közös bevezető szakaszán. Abból a videóból is jól látszik, mennyire balesetveszélyesek ezek a helyzetek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete az MTI megkeresésére azt közölte: a balesetben senki sem sérült meg.

Később a BRFK is megerősítette, hogy a gyanú szerint valóban büntetőfékezés történt és a fékező elhagyta a helyszínt. A rendőrség közúti veszélyeztetés miatt indít eljárást.

(Kiemelt kép: Torlódás az M0-ás autóút déli szakaszának felújítása miatt lezárt csepeli felhajtónál 2018. szeptember 14-én. Új forgalmi rend lép életbe az M0-ás autóút déli szakaszának felújításánál, hogy csökkentsék a torlódásokat. A Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1-es autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé hosszabb gyorsítósávok segítik majd a közlekedőket. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)