Késsel támadt egy férfi az orvosára, a sérülés életveszélyes

Késsel megszúrta kezelőorvosát egy férfi csütörtök éjjel egy VI. kerületi kórházban, a helyszínen elfogták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

2022. június 3., 12:24

Szerző:

A 39 éves orvos a szúrás következtében életveszélyesen megsérült. Az 54 éves elkövetőt a rendőrség jelenleg kórházban őrzi, és az ügyben emberölés kísérlet gyanúja miatt indult vizsgálat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

 

15:53

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte – írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.