Bükkábrány fideszes polgármestere nem engedte, hogy a tanárok tudásmenet fórumot tartsanak

A tanárok kénytelen voltak átmenni egy másik faluba tudásmenet fórumot tartani. 

2023. január 3., 10:15

Szerző:

„Hétfőn délután a Bükkalján levő kis település, Tibolddaróc adott helyet a Tudásmenet fórumának: az érdekvédőkkel tartott közös beszélgetésre a környező településekről érkező kb. 20-25 tanár és tanító volt kíváncsi” – mondta a Blikknek a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi elnöke.

Szűcs Tamás arról is beszámolt a lapnak, hogy az eredeti helyszín Bükkábrány lett volna, azonban ott nem tudták megtartani, mert a helyi polgármester – a fideszes Szalai Szabolcs –, nem járult hozzá az összejövetelhez. A korábbi érdekképviseleti vezető azt mondta, a menet során végig támogató hangulatot érzékelt a falvakban, a településeken a bíztatás volt érezhető. Persze akadtak olyanok is, akik inkább dolgozni küldték őket. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hétfőn reggel elindult a hatnapos „Tudásmenet az oktatásért!” című esemény, ezzel nem kellett sokáig várni arra, hogy a tiltakozások idén is folytatódjanak az oktatásban. A több napos eseményt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom hirdette meg az elmúlt év végén.

(Fotó: Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Facebook-oldala)