Budapest utcáin zenélt a világhírű csellista

Új felvételeket osztott meg az egyik magyarországi útjáról.

2021. január 2., 10:20

Szerző:

 

Stjepan Hauser a horvát származású csellista, a 2CELLOS tagja a napokban két újabb felvételt osztott meg a közösségi oldalain, amelyeken Budapest utcáin zenél.

Az első videót december 27-én tette közzé:

 

Néhány nappal később pedig ezt a felvételt osztotta meg:

 

A csellista korábban novemberben tett nyilvánossá néhány hasonló videót az egyik itt-tartózkodásáról.

A zenész gyakran látogatott már Magyarországra, többször fel is lépett. A vonzalma pedig nem egyoldalú irántunk, az utolsó nyilvános koncertjére néhány hét alatt elfogyott az összes jegy a Budapest Sportarénába.

Hauser Horvátország Pula városában született. 2011-ben Luka Šulićcsal megalapította a 2CELLOS formációját, majd sorra adaptálták a kortárs zenészek, többek között Michael Jackson, a U2 és az AC/DC műveit. A munkásságukra sir Elton John is felfigyelt, aki végül meghívta vendégelőadónak a két zenészt a 2011-es évvégi világturnéja. A csellisták karrierje azóta töretlen, 2018-ban adták ki ötödik közös albumukat a Let There be Cello-t. Mint duó, jelenleg szünetet tartanak.

Egy videó róluk:

 

Hauser 2021. február 3-án tartott volna ismét koncertet Magyarországon, ez viszont a járvány miatt elmarad.

Teljesen azért nem kell lemondanunk róla:

 

Hauser azt hangoztatja, hogy számára a csellója az igazi, szinte mindenhova magával is viszi a hangszerét. Ennek köszönhető, hogy gyakran akár az utcákon is grátisz játszik rajta. Úgy tűnik, a szenvedélyének Budapesten sem tudott ellenállni.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.