Budapest 150 éves ünnepségén nem lesz ott Orbán Viktor

Pénteken lesz 150 éves Budapest, de Orbán Viktor miniszterelnök nem ér rá ünnepelni. 

2023. november 16., 14:03

Szerző:

A főváros alapításának jubileumát ünneplő gálaestre Karácsony Gergely főpolgármester Orbán Viktort is meghívta, ám a miniszterelnök nem lesz jelen, a kormányt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fogja képviselni, jelentette be az ellenzéki városvezető az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Karácsony azt is elárulta, hogy meghívták Novák Katalin jelen lesz a Vígszínházban megrendezett eseményen, sőt, a köztársasági elnök várhatóan beszédet is mond – írja a 24.hu.

Karácsony elmondta, hogy az ünnep alkalmával hamarosan megnyitják a Városházát a budapestiek előtt. Rövidesen elérhető lesz Budapest tortája is, ami a főpolgármester szerint „nagyon finom lesz”. Pest, Buda és Óbuda egyesítése, azaz Budapest létrejötte 150. évfordulója alkalmából tervezett ünnepségsorozatra, amely november 17-től egy éven át zajlik majd, száznál is több programmal készül a fővárosi önkormányzat. Részletes információ a https://150.budapest.hu/ oldalon található. 

(Kiemelt képünkön: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Adrián Zoltán/168.)

08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.