Budai Gyula és Gréczy Zsolt összeszólalkozott azon, hogy Gyurcsány Ferenc mennyit iszik

A volt elszámoltatási biztos a Sukoró-ügyet is elővette Gyurcsány állítólagos alkoholizmusa mellett. 

2021. július 13., 10:44

Szerző:

Nem látta még Gyurcsány Ferencet józanul bemenni a Parlamentbe Budai Gyula – ezt maga a volt elszámoltatási biztos közölte a Facebook-oldalán. Válaszul Gréczy Zsolt, a DK korábbi szóvivője szólt vissza a fideszes politikusnak: 

Budai elvtárs, akkor minek iszik ennyit? Akkor maga folyton részeg?

A leelvtársasozott fideszes képviselő sem késlekedett a válasszal. A politikus szerint Gyurcsány Ferenc megsértődött és aktivizálta a DK régi szóvivőjét. (Gréczy még 2019-ben mondott le, miután meztelen képek kerületek elő róla az interneten.) Budai Gyula szerint Gréczyt úgy rúgták ki a DK-ból, hogy a lába sem érte a földet, majd könnyes szmájlival kacsint az olvasóra: „Hogy miért, azt mindenki tudja". A fideszes politikus szerint Gréczy legnagyobb problémája nem is az volt, hogy Gyurcsány iszik vagy sem, hanem az, hogy Budai mai napig nem kért bocsánatot Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól, a sukorói telekbizniszben betöltött szerepük miatt. (Budai Gyula 2010-ben azzal vádolta meg a két politikust, hogy Sukoró-ügyben hamisan tanúztak, a Budapest Környéki Törvényszék arra kötelezte, hogy kérjen bocsánatot.) 

Budai Gyula aztán közvetlenül üzen Gréczynek:

„Kedves Zsolt, nyugodj meg, nem is fogok soha bocsánatot kérni, mert bocsánatot Gyurcsány Ferencnek kellene kérni attól a Tátrai Miklóstól, aki elvitte a balhét, és 4,5 év börtönt kapott a főnököd helyett a sukorói ingatlanbiznisz miatt! 
A főnököd pedig, Zsolt, iszik elég masszívan.
Hát ez van!"

 

 

(Kiemelt kép forrása: Budai Gyula Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.