Nem lesz lelkes, ha megtudja, milyen idő lesz a héten

Ismét erős hajnali fagyok jönnek.

2021. december 6., 18:15

Szerző:

Elvonul a csapadék, ismét erős hajnali fagyok jönnek. A hét első napjaiban számottevő csapadék már sehol sem várható. Szerda reggel ismét hidegebb lehet tíz foknál – számol be az Időkép

Hétfő estig még csak a Dunántúlon szakadozik, csökken a felhőzet, keleten még marad a borult idő, de estére a keleti határvidéken is mindenütt megszűnik a csapadék. Éjszaka folytatódik a felhőzet lassú csökkenése, de az ország keleti felében még hajnalra is maradhatnak erősen felhős, borult körzetek.

Kedden keleten marad a felhős idő, máshol hosszabb időszakokra kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de a délután második felében északnyugaton elszórtan egy-egy futó hózápor előfordulhat. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban mínusz hét és plusz egy, napközben egy és hat fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a napsütést elsősorban nyugat felől fölénk sodródó fátyolfelhők szűrhetik. Marad a száraz idő. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a délkeleti szél. Hajnalban a fagyzugokban ismét lehet mínusz tíz foknál hidegebb, kora délután pedig mínusz egy, plusz öt  fok valószínű.

Csütörtökre egy újabb ciklon hozhat csapadékos, helyenként szeles időt. A csapadék halmazállapota még meglehetősen bizonytalan, a jelenlegi számítások szerint a téli csapadékok egész tárháza felvonulhat. Napközben mínusz egy és plusz hét fok között alakulhat a hőmérséklet. 

Pénteken a Dunától keletre fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék – írja az Időkép. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.