Nem lesz lelkes, ha megtudja, milyen idő lesz a héten

Ismét erős hajnali fagyok jönnek.

2021. december 6., 18:15

Szerző:

Elvonul a csapadék, ismét erős hajnali fagyok jönnek. A hét első napjaiban számottevő csapadék már sehol sem várható. Szerda reggel ismét hidegebb lehet tíz foknál – számol be az Időkép

Hétfő estig még csak a Dunántúlon szakadozik, csökken a felhőzet, keleten még marad a borult idő, de estére a keleti határvidéken is mindenütt megszűnik a csapadék. Éjszaka folytatódik a felhőzet lassú csökkenése, de az ország keleti felében még hajnalra is maradhatnak erősen felhős, borult körzetek.

Kedden keleten marad a felhős idő, máshol hosszabb időszakokra kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de a délután második felében északnyugaton elszórtan egy-egy futó hózápor előfordulhat. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban mínusz hét és plusz egy, napközben egy és hat fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a napsütést elsősorban nyugat felől fölénk sodródó fátyolfelhők szűrhetik. Marad a száraz idő. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a délkeleti szél. Hajnalban a fagyzugokban ismét lehet mínusz tíz foknál hidegebb, kora délután pedig mínusz egy, plusz öt  fok valószínű.

Csütörtökre egy újabb ciklon hozhat csapadékos, helyenként szeles időt. A csapadék halmazállapota még meglehetősen bizonytalan, a jelenlegi számítások szerint a téli csapadékok egész tárháza felvonulhat. Napközben mínusz egy és plusz hét fok között alakulhat a hőmérséklet. 

Pénteken a Dunától keletre fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék – írja az Időkép. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.