Bülbülszavú Bayer Zsolt megemlékezett a gimnazista Nagy Blankáról, persze a maga módján

2019. január 15., 09:44

Szerző:

Az Echo Tv hétfő esti műsorában Bayer Zsolt beszélt többek között Nagy Blankáról, a 18 éves gimnazistáról is, aki egy kecskeméti tüntetésen elmondott dühös beszédéről vált ismertté – írja a 444.

Bayer Zsolt egyebek között azt mondta a diáklányról: Maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. A publicista felidézte, hogy gimnazistának lenni mindig egy ethosz volt, még az ő idejében is. Aztán megalapították a Fideszt huszonévesen, kommunistákkal hadakoztak, és volt tétje annak, mit csinál az ember.

Például sosem nevezték bajszos szarnak Grósz Károlyt

(Miért is tették volna, hiszen Grósznak nem is volt bajsza – a szerk.)

– Mégiscsak benne volt a pakliban, hogy ha börtönbe talán már nem is visznek el, de hogy az egyetemről mindannyiunkat kirúgnak, az minimum benne volt a pakliban”– mondta. – No, hát akkor, kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli – zárta elemzését a visszafogott, polgári stílusáról ismert Bayer Zsolt.

 

 

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.