Brutális számot közölt Karácsony

Karácsony Gergely főpolgármester megosztotta, hányan kérelmezték eddig a fővárosi rezsitámogatást. 

2022. november 24., 16:44

Szerző:

Tombol a megélhetési válság: közelítünk a tízezredik fővárosi rezsitámogatást igénylőhöz – írta ki közösségi oldalára Karácsony Gergely. 

„Ez a szám nagyjából tízszerese a tavalyinak”

– tette hozzá viszonyításképpen a főpolgármester.

(Kiemelt képünk: Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere sajtótájékoztatót tart, Budapest, 2020. január 29-én. Fotó: Bielik István/168.hu)

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint. 

10:11

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók, jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.