Brutális erősségű szél, kicsavart fák: példátlan természeti csapás érte Kaposvárt

Példátlan természeti csapásnak nevezte a szerdán országszerte károkat okozó heves szelet és jégesőt a somogyi megyeszékhely polgármestere.

2022. május 26., 07:04

Szerző:

Szita Károly (Fidesz-KDNP) a Facebook-oldalán.azt írta, hogy diónyi, helyenként ökölnyi méretű jégdarabok estek, a „brutális erősségű szél" fákat csavart ki, a levert levélzet teljesen elfedte a csatornarácsokat. Köz- és magánépületek ablakai törtek be, rengeteg autó megsérült, a kár jelentős - jegyezte meg, hozzátéve: nem tudnak arról, hogy bárki is megsérült volna. A károk felmérése zajlik, a hibák elhárítását megkezdték – írta az MTI.

 

 (Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Sem van der Wal / ANP / AFP)

07:20

Tüntetők ellen intézkedek a rendőrök a csütörtök esti bejelentett státusztörvényellenes demonstráció lezárulta után. A TASZ helszínen lévő megfigyelője szerint a résztvevők csak a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorolták.

Tegnap 19:54

Új program indítását tervezi a kormány, amelynek keretében ösztönözni fogják a magyar vállalkozások külföldön keletkezett profitjának hazai befektetését a kapacitásaik bővítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.