BRFK: állandó a rendőri jelenlét a temetőkben és környékükön

Állandó rendőri jelenlétet biztosít a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a fővárosi temetőkben és azok környékén mindenszentek és halottak napján.

2023. október 31., 13:55

Szerző:

A BRFK azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy a biztonságos közlekedés elősegítése mellett a rendőrség kutyás járőrökkel is fokozott ellenőrzéseket tart a budapesti temetőkben, megelőzve a gépkocsi feltöréseket, a lopásokat és a sírrongálásokat. A közlemény szerint a rendőrök szórólapot osztanak a temetőkbe érkezőknek, ezen felhívják a figyelmüket például arra, hogy szükség esetén forduljanak a temetői biztonsági szolgálat munkatársaihoz, illetve a rendőrséghez.

 Azt javasolják, hogy a látogatók legyenek körültekintőek a sírok gondozásakor, a virágok, koszorúk elhelyezése közben se tévesszék szem elől a táskájukat, értékeiket, és az autóban ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéktárgyat, okmányt vagy táskát. Kérik továbbá, hogy a megemlékezők lehetőleg sötétedés beállta előtt keressék fel a sírkerteket. November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten a Népegészségügyi központ szerint. 

A főváros térségében egyre inkább az eső lesz a jellemző az ónos eső helyett – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon a csütörtök késő délutáni adatok alapján.