Megszavazta Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek a Fővárosi Közgyűlés

Titkos szavazáson, 18 igen, 8 ellenszavazattal, 1 tartózkodással a DK jelöltje valóban elfoglalhatta pozícióját.

2022. június 8., 17:14

Szerző:

A múltkori, sikertelen kísérlet után ezúttal sikerült megtartani a Fővárosi Közgyűlést. Az ülésen, kisebb vita után elfogadta a rendkívüli közgyűlés, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes helyére Bősz Anett, a DK által is támogatott Magyar Liberális Párt politikusa legyen Budapest új főpolgármester-helyettese.

A szavazáson végül 18 közgyűlési tag támogatta Bőszt, és csupán 8 ellenszavazat érkezett személyére, egy fő pedig tartózkodott a titkos szavazáson.

Bősz az áprilisi választáson az érdi választókerületben indult ellenzéki képviselőjelöltként, de itt akkor nem járt sikerrel. Korábban volt már országgyűlési képviselő, ugyancsak a korábban Fodor Gábor-vezette Magyar Liberális Párt színeiben, de 2018-tól fogva a Demokratikus Koalíció frakciójában.

A Fidesz fővárosi frakciójának képviselői Bőszt alkalmatlannak és inkompetensnek nevezték, felvetették, nem is budapesti politikus volt ezidáig. Kovács Péter 16. kerületi fideszes polgármester pedig a közgyűlésen egyenesen azt javasolta, inkább a DK-s Élő Norbertet válasszák meg Gy. Németh megüresedett székébe.

Mint ismert, korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a Momentum fővárosi frakciója egyes politikai nézeteltérések folytán azt tervezte, hogy nem fogják megszavazni Bőszt, ezért május végén a közgyűlést határozatképtelenség miatt el kellett halasztani, miután a DK-s képviselők és kerületi polgármesterek sem mentek el az ülésre.

Mostanra azonban úgy tűnik, a két ellenzéki frakció megállapodott a főpolgármester-helyettes személyében.

(Kiemelt kép: Bősz Anett (jobbra) az új főpolgármester-helyettes. Fotó: Dimény András / 168.hu)