Börtönben lett öngyilkos a magyar drogkartell alvezére

A 168.hu Jogában áll hallgatni! című műsora megtudta, hogy S. Csaba a két héttel ezelőtt felszámolt dunántúli drogmaffia felsőbb vezetője a hét elején végzett magával a Markó utcai börtönben.

2021. május 13., 11:32

Szerző:

A rendőrség két héttel ezelőtt számolta fel a Dunántúl legnagyobb drogkartellét, 22 dílert fogtak el. 10 helyszínen 300 rendőr csapott le, köztük terrorelhárítók és speciális bevetési egységek is. A banda 6 megyében terjesztett füvet, speedet és kokaint. A drogmaffia hierarchikus rendszerben működött. A jól felépített bűnszervezetnek hat szintje volt, a tagok felsőbb utasításra dolgoztak, parancsra, mint a hadseregben. A vezér egy albán férfi volt.

A terjesztést trendi módszerrel, házhozszállítással végezték. Előre megbeszélt időpontokban a postaládákban hagyták a drogot, így is csökkentve a lebukás veszélyét.

 

A drogkartellnek fegyveres összetűzése is volt egy rivális bandával. 2020 szeptemberében egy drogterjesztő asszonyt és fiát rabolták ki négyen. A fiú azonban a rablók után ment, és tüzet nyitott rájuk. A tűzharc Sopron belvárosában történt.

A 168.hu információi szerint a banda egyik felsőbb vezetője azért végzett magával a fogdában, mert kiderült, hogy a bűnszervezetben elkövetett, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelemért akár életfogytiglani börtönt is kaphat. Az öngyilkosság tényét eddig hivatalosan még nem erősítették meg, annyi biztos, hogy az alvezér halott. Amint újabb információkhoz jutunk, frissítjük cikkünket.

A Jogában áll hallgatni! című bűnügyi műsor ma este jelentkezik, Beck Nórával.

(Kiemelt képünk illusztráció: AFP | Kőhalmi Péter)