Folytatódik a Borkai ügy: kerítéssel vádolják az orgia egyik résztvevőjét

Majdnem öt évvel az eset után kerítés bűntettével gyanúsította meg a rendőrség Borkai Zsolt, volt győri polgármester adriai szexpartiján résztvevő nőt. A vád szerint saját autójával vitt a helyszínre négy lányt, akik tudták, hogy mire vállalkoznak, és ő is vette át a szolgáltatások ellenértékét.

2023. május 9., 10:05

Szerző:

Az adriai szexpartin személyesen is résztvevő nőt a Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelemmel foglalkozó osztálya hallgatta ki, és négy rendbeli kerítéssel gyanúsítták meg – a 24.hu értesülései szerint. A vád alapján a nő H.Zoltán utasításait követve saját autójával vitt négy, eleve üzletszerű szexre készülő lányt a rendezvényre. A gyanúsított nem az elhíresült videóban szereplő ikerpár tagja. 

A volt győri polgármester, Borkai Zsolt és társasága majdnem kétmillió forintot fizetett a lányok szolgáltatásaiért, akiket Borkai ügyvédje szerint – aki maga is részt vett a jachtozáson – nem szexuális szolgáltatásra, hanem hostess munkára kértek fel, feladatuk az ételek-italok pótlása és a csak férfiakból álló társasággal való beszélgetés lett volna, csak a helyszínen szembesültek azzal, hogy a rendezvényszervezőtől kért lányok egyéb szolgáltatásokat is felajánlottak az uraknak.

Megerősítette az Országos Rendőr-főkapitányság, hogy újabb rendőrségi vizsgálat indult, de a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva csak annyit árultak el a 24.hunak, hogy az új ügynek két gyausítottja van. Ezek feltehetően a lányokat szállító nő, aki átvette a lányok beszervezéséért és munkájukért kapott pénzt, illetve H. Zoltán közvetítő. Borkaiék a lányok szolgáltatásáért ötezer-ötszáz eurót fizettek, ebből a lányok fejenként nyolcszáz-ezer eurót kaptak, a maradék közvetítői díjnak minősül. 

Győr korábbi polgármesterének bukásához vezető ügyben ez már a harmadik eljárás, az egyik zsarolás miatt, másik a videók nyilvánosságra kerülésének ügyében, ezutóbbi pedig kerítés gyanújával indult, amelyet a Bt. három évig terjedő szabadságvesztéssel sújt, üzletszerű kerítés esetén pedig kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Németh Dániel / Wikimedia Commons/Átlátszó)