Booking.com-botrány: akcióban a Magyar Turisztikai Ügynökség

A Booking.com korábban arról tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökséget (MTÜ), hogy augusztus 15-e után valamennyi érintett szolgáltatónak megfizeti a tartozását. Ez azonban nem történt meg, így az MTÜ akcióba lépett.

2023. augusztus 19., 07:58

Szerző:

Újabb kérdőívvel fordult a szállásadókhoz a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Booking.com késedelmes fizetéseit vizsgálva – tudta meg a Spabook idegenforgalmi szaklap. A mostani kérdőívvel az aktuális helyzetet igyekszik felmérni, vagyis azt, hogy mennyi szálláshely vár továbbra is a pénzére a holland szolgáltatótól.

A booking.com hivatalosan arról tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökséget (MTÜ), hogy augusztus 15-e után valamennyi érintett szolgáltatónak kifizeti a fennálló tartozását

– olvasható az MTÜ üzenetében.

A holland cég azonban ezúttal sem tudta állni az ígéretét, azaz még mindig nem utalták el minden érintettnek a fennálló tartozás összegét és még a mai napon is vannak szállásadók, akik várnak a kifizetésre. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a többség a múlt hét végével bezárólag megkapta a pénzét, de a tény az, hogy a Booking a saját ígéretét ezúttal sem tudta tartani – írja a portál.

(Fotó: B: Fabian Sommer/dpa)