Lehet „politikai pedofíliával” vádolni a győri fideszes polgármestert

Pert nyert az ugytudjuk.hu munkatársa Dézsi Csaba András fideszes polgármestere ellen, aki azért perelte be az újságírót, mert egy éremosztó ünnepélyre azt írta, hogy az „politikai pedofília”.

2022. július 4., 21:11

Szerző:

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere azért perelte be az ugytudjuk.hu újságíróját, mert egy véleménycikkben kritizálta azt, ahogyan a polgármester érmeket adott átt gyerekeknek. A Győr 750 emlékérmet ugyanis csak és kizárólag úgy lehet átvenni, ha a szülő a regisztrációkor beleegyezik, hogy fénykép készülhet a gyerekről az átadóeseményen, amelyen a polgármester és az alpolgármesterek adják át az érmeket. Abba is bele kell egyezni, hogy a fentiek szerint készített fényképeket a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata területi, módbeli és időbeli korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja. Ez pedig Dézsi Csaba András Facebook-oldalára is vonatkozott (hogy miért, arra az önkormányzat nem válaszolt) – írta az ugytudjuk.hu.

A véleménycikkben ezt „politikai pedofíliának” nevezte Pintér Bence, akit emiatt Dézsi beperelt. Feljelentésében a polgármester jogi képviselője, dr. Mester Ágnes amellett érvelt, hogy a lap pedofilnak akarta beállítani a polgármestert. A Tatabányai Járásbíróság viszont megszüntette az eljárást bűncselekmény hiányában. A bíróság magyarázatában emellett megállapította, hogy

„ugyan a »politikai pedofília« kifejezésnek nincs egy általános, valamely szakma szabályai szerint megfogalmazott definíciója, a bíróság megítélése szerint, sem grammatikai értelemben, sem a cikk tartalma szerint, nem vonható le az a következtetés, hogy a szerző azt állítaná vagy arra tenne utalást e kifejezés használatával, hogy dr. Dézsi Csaba András polgármester pedofil személy lenne, gyermekek iránti szexuális vonzalmat érezne.”

Ezután a Tatabányai Törvényszék bírói tanácsa június 30-án kelt végzésében helyben hagyta a Tatabányi Járásbíróság eljárást megszüntető végzését.

(Kiemelt képünk forrása: Dézsi Csaba András Facebook oldala)