Bevásárolt az ukrán maffia a XII. kerületben, és nem megy sehova

2018. október 18., 09:34

Szerző:

Napi írja, hogy az Odesszában működő ukrán maffia egyik főnöke, Alekszander Angert több nagy értékű ingatlant is vásárolt Budapest XII. kerületében. Erről pedig a hegyvidéki önkormányzatnak sejtelme sem volt.

A portál emlékeztet arra, hogy a BBC korábban kiderítette, hogy az odesszai maffia luxuslakásokat vásárolt fel London legdrágább negyedében. Az első információk a Paradise Papers néven elhíresült ügy kapcsán szivárogtak ki.

Odessza maffiája a rendszerváltás után, a kilencvenes évek elején kezdték el felhalmozni vagyonukat az olajüzlettel, nem sokkal később pedig már fegyvert és drogot is csempésztek. A maffia egyik főnöke Alexander Angert volt, a másik Genagyij Trukhanov, aki ma a város polgármestere.

Alexander Angert lánya, a 22 éves Anna az angol főváros egyik legelegánsabb negyedében egyetlen házban három luxusapartmannak is a tulajdonosa. Ezekhez húsz méter hosszú úszómedence, wellness részleg és edzőterem is tartozik, de ezeken kívül is több luxuslakás tulajdonosa. Továbbá ő tavaly elhunyt édesapjának örököse.

A Napi információi szerint Alexander Angert Budapesten ugyancsak felvásárolt értékes ingatlanokat, ezek közül volt olyan, amelyet a lánya nevére íratott. Így Anna Angert több budapesti luxuslakás és értékes telek tulajdonosa lett. Az ingatlanok szerény számítások szerint is legalább egymilliárd forintot érnek. A magyar fővárosban Angert a Hegyvidéket részesítette előnyben, a hozzá köthető ingatlanok kivétel nélkül a XII. kerületben találhatók, többek között a Pinty utcában, a Hunyad lejtőn és a Béla király úton vásároltak be.

A portál érdeklődött a kerületi önkormányzatnál az ingatlanvásárlásokról, de azt a választ kapta, hogy nincs tudomásuk az ügyletekről. Amikor a Napi elküldte az ingatlanok tulajdoni lapjait is, amiken fel volt tüntetve az Angert név, azt válaszolták, és azt is csak szóban, hogy az utóbbi két év adásvételeit vizsgálták, a korábbi üzleteket nem, és különben is a kormányhivatal dönt.