Betiltottak még egy hamászpárti gyűlést

Szombatra is gyűlést jelentettek be Budapesten, de Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni – közölte a rendőrség. 

2023. október 13., 14:14

Szerző:

Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 14-én Budapest V. kerületében gyűlést kíván tartani, amely köthető a Hamász felhívásához. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § 1. bekezdése alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az a közbékét, és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné – írja a police.hu, hozzátéve, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök bejelentette a Kossuth Rádióban, hogy Magyarországon nem engedélyezik a terrorszervezetek szimpátiatüntetéseit, a BRFK közleményben megtiltotta az október 13-ára bejelentett budapesti gyűlés megtartását is. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

08:46

A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség (MH) nehézdandárja a következő napokban; az első magyar felségjelzésű Leopard 2 A7-es – amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló nehézdandár része lesz – szerdán érkezett meg Magyarországra – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium (HM).