A BRFK megtiltotta a palesztinbarát budapesti gyűlés megtartását

Nem sokkal Orbán Viktor nyilatkozata után a BRFK közölte, hogy megtiltotta az október 13-ára bejelentett budapesti gyűlés megtartását.

2023. október 13., 10:41

Szerző:

Nem sokkal azután, hogy Orbán bejelentette a Kossuth Rádióban, hogy Magyarországon nem engedélyezik a terrorszervezetek szimpátiatüntetéseit,

a BRFK közleményben megtiltotta meg az október 13-ára bejelentett budapesti gyűlés megtartását. 

A rendőrség szerint a rendezvény illeszkedik a Hamász felhívásához, ami erre a napra a „harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon. Ezért úgy ítélték meg, hogy a tüntetés „közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet”. A betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után – írja a 444.

Péntek délutánra a magyar külügyminisztérium Bem téri épülete elé is meghirdettek egy palesztinpárti tüntetést. A szervezők a felhívásban azt írták „Gáza a büszkeség és az igazságosság szimbóluma palesztin ügyünk számára. Álljunk ki Gáza és bátor lakói mellett!” Erre a rendezvényre utalhatott Orbán Viktor a pénteki rádiós beszédében, amikor azt mondta: „Még Magyarországon is próbálkoztak, de hát ugye itt terrorszervezetek mellett szimpátiatüntetést nem lehet rendezni, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgárok számára. Tehát ezt felejtsük el. Ennek most itt nincs ideje, nem is fogunk erre semmilyen engedélyt megadni.” Majd arról beszélt, hogy Nyugat-Európában számos helyen nem tudják megakadályozni „a terror melletti szimpátiatüntetéseket”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)