Belefulladt a Tiszába egy 16 éves fiatal

A Tisza Tokaji szakaszán belefulladt egy 16 éves fiatal a folyóba szerda délután.

2022. június 23., 17:19

Szerző:

A Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület közösségi oldalán írta, hogy Szerdán a késő délutáni órákban kaptak riasztást a Borsod Megyei Tevékenység Irányítási Központból, hogy a Tisza Tokaji szakaszán egy 16 éves fiatal stégről a vízbe ugrott és elmerült. A Mentőhajó perceken belül a helyszínre érkezett. A helyszínen lévő szintén fiatalkorúak elmondták, hogy egyik társuk beugrott a folyóba majd nem messzire a stégtől kapálózni kezdett később pedig elmerült.

A Tokaji Vízi Rendészettel, az időközben a helyszínre érkező hivatásos tűzoltókkal és a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesülettel szonáros keresés segítségével megtalálták a testet, amit speciális mentők hoztak a felszínre.

Felidézték, hogy a nyári szezon alig kezdődött el, de már nem az első ilyen jellegő riasztás, amit kaptak. A hétvégén a Tisza-tónál is kérték a segítségüket, ahol szintén a tóban eltűnt személyt kellett keresni.

Felhívják a figyelmet, hogy mindig csak az arra kijelölt helyen strandoljunk, valamint:

  • Felhevült testtel és alkoholos állapotban, illetve egy kiadós táplálkozás után közvetlenül vízbe menni végzetes lehet!
  • Senki se ugorjon fejest ismeretlen medrű vízbe!
  • Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen
    felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület Facebook-oldal)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.