Bayer Zsolt szerint börtönben lenne a helye a feleségéről író újságírónak

2020. február 21., 17:01

Szerző:

Jobb helyeken ezért ezeket a gazembereket börtönbe zárnák. Világos? – ezzel zárta a Magyar Nemzetben szerdán megjelent publicisztikáját Bayer Zsolt. Az egyik ember pedig, akinek szerinte rács mögött lenne a helye, Élő Anita, a Válasz.hu újságírója. Bayer azért küldené börtönbe az újságírót, mert az szerinte rágalmazó cikket írt a feleségéről, Bayerné dr. Matusovits Andreáról, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) vezetőjéről. 

Bayer Zsolt
Fotó: Népszabadság-archív/Földi Imre

Élő a Válasz Online-on megjelent cikksorozatában azt írja, hogy

az Országos Vérellátó Szolgálat versenyeztetés nélkül kötött szerződést két céggel a vérplazma eladásáról, a kiírást és a szerződést pedig az OVSZ az újság adatigénylése ellenére sem adta ki.

A Válasz.hu korábban azt írta, hogy egy olyan cég, a Vascular Plazma Kft. nyerte az OVSZ előző vérplazmatenderét, amelynek akkori tulajdonosai ugyanúgy a szegedi orvosi karon végeztek, mint az akkor az OVSZ főigazgató-helyetteseként dolgozó Bayerné. A másik nyertes egy multinacionális cég, az Octapharma volt Ez a tender 2019 nyarán lejárt, a szolgálat viszont nem írt ki új tendert, hanem 2022 nyaráig szerződést kötött ezzel a két céggel. Ekkor már Bayerné dr. Matusovits Andrea volt a vérellátó főigazgatója. A Vascular Plazmát pedig időközben megvette egy japán cég. A Válasz cikke azt is írja, hogy az OVSZ a világpiaci ár alatt árulja a vérplazmát. 

Bayer aljas és végtelenül ostoba „újságírónak” nevezi cikkében Élőt, aki szerinte gyanús, hogy megbízásból cselekszik. Majd hosszasan kifejti, hogy Élő állításai miért nem igazak. Ráadásul a publicista szerint a Válasz bűne túlmutat a rágalmazáson:

„becstelen és felelőtlen gazemberek pőre politikai és üzleti okokból megpróbálnak hangulatot kelteni a vérellátó és annak vezetője ellen. Veszélyeztetve ezzel a hazai gyógyszer- és vérellátást.”

Ez Bayer szerint egyszerűen bűncselekmény, amiért Élőnek börtönben lenne a helye.