Ismét Békemenet szerveződik, véletlenül pont a választások előtt

A Fidesz-média előretolt helyőrsége úgy látja, hogy ennek éppen az önkormányzati és EP-választások előtt jött el az ideje.

2023. november 24., 11:15

Szerző:

Minden bizonnyal lesz Békemenet március 15-én – közölte az örömhírt Bayer Zsolt a Hír Tv-vel, aki úgy érzi, hogy

„mindenki Békemenetet szeretne”, amire véleménye szerint nagyon nagy szükség van.

„Én már október 23-án elgondolkoztam, hogy nem lenne-e rá szükség” – fogalmazott a publicista. A gondolkodás eredményeként rájött, hogy március 15-e az a legkorábbi időpont, amikor a kormánypárti tömegdemonstráció örvendetes lenne. Bayer szerint azért van szükség a menetelésre, mert ez a politikai közösségük legnagyobb, legerősebb erődemonstrációja, ami egész egyszerűen megkerülhetetlen – idézi a hvg.hu.

„És pont most van itt az ideje, hogy ezt újra megtegyük” – közölte. A HVG emlékeztet, hogy Budapesten legutóbb 2022 március 15-én tartottak Békemenetet a fővárosban.

(Kiemelt kép: Széles Gábor, Semjén Zsolt, Bayer Zsolt a legutóbbi Békemeneten 2022. március 15-én. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

 

Tegnap 16:01

A mediterrán térségtől Közép-Európán át Finnországig anticiklon alakítja az időjárást, így alapvetően napos, száraz idő a jellemző.

Tegnap 08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.