A kompromisszum színe a barna – Újra lefestették a szivárványos padot

„Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk” – olvasható a felirat a ferencvárosi padon. 

2023. július 12., 13:14

Szerző:

Az egy hét alatt szivárványszínűről zöld-fehérre, zöld-fehérről szivárványszínűre, majd újra zöld-fehérre, szerda reggelre pedig barna lett a ferencvárosi pad. A padra egy üzenetet is ragasztott valaki, amin az áll, hogy:

„Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk”

– írja a Telex.

Múlt hét csütörtök reggel avatták fel a kalandos színezetű padot a Ferencvárosban, a főváros első szivárványos köztéri padjaként. Szombat reggelre zöld-fehérre festette – a helyszínen hagyott nyomok szerint – az Aryan Greens nevű csoport. A IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina akkor ezt úgy kommentálta, „a ferencvárosi fociultrák hatalmas győzelmet arattak a Tompa utcában”.


Az Amnesty International Magyarország feljelentést tett, majd visszafestette a padot szivárványszínűre. Kedd reggelre a pad újra zöld-fehér lett, és  felfújták a lábához: STOP LMBTQ. A második kör után Baranyi „never ending story”-nak nevezte a történetet, a rongálókat pedig „erős árja hadtestnek”.


A kerület polgármestere a Telexnek azt mondta, jobb lett volna, ha a Fradi-ultrák vagy bárki más engedélyezett körülmények között fejezi ki az ellenvéleményét, és nem a padfestés eszközét választja, ettől függetlenül ő mindezt a véleménynyilvánítás részének tartja – mint ahogyan az Amnesty szivárványos festését is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Wikimedia Commons)