Baranyi Krisztina ezúttal előre megkapta a Momentum támogatását a 9. kerületben

Gelencsér Ferenc bejelentette, sikeres kerületi polgármesterként Baranyi Krisztina mögé áll be a Momentum 2024-ben. Ismert, 2019-ben még a volt LMP-s Jancsó Andreát támogatták helyette, előválasztás is lett az ügyből, amit Baranyi megnyert.

2023. április 17., 17:36

Szerző:

Baranyi Krisztinát támogatja a Momentum Mozgalom a 9. kerület polgármesteri posztjáért 2024-ben. Gelencsér Ferenc mindezt saját Facebook-oldalára írta meg. A Momentum elnök-frakcióvezetője a döntéssel kapcsolatban úgy írt, „hogy 2024-ben újra támogatjuk azokat a polgármestereket, akik 2019 óta őszinte, igazságos és emberséges önkormányzatot építettek fel. Ebben a szellemben hoztuk meg azt a döntést, hogy a következő önkormányzati választáson Ferencváros polgármesterét, Baranyi Krisztinát támogatjuk.”

Gelencsér most arról írt, korrupcióellenes és városvezetői munkája alapján „büszkék arra”, hogy a kezdetektől segítik Baranyit, ráadásul úgy fogalmazott, „mi a Momentumban ország- és Európa-szerte, itthon az önkormányzatokban, valamint az Európai Parlamentben azon dolgozunk, hogy őszinte, igazságos és emberközpontú Magyarországot építsünk, a Holnap Magyarországát.

Ebben pedig Baranyi Krisztina az egyik legerősebb szövetségesünk.”

Baranyi Krisztina és a Momentum kapcsolata ugyanakkor 2019-ben még nem volt felhőtlen. A párt akkor még ugyanis saját tagját, Jancsó Andrea önkormányzati képviselőt indította előválasztáson Baranyi Krisztina ellen. Jancsót, aki 2014-ben még az LMP színeiben került be a kerületi képviselőtestületbe, akkor a DK, az MSZP, az LMP egy része és a Jobbik is támogatta, míg a végül győztes Baranyi mögött jelölő szervezetként csak a Magyar Kétfarkú Kutyapárt állt.

(Kiemelt kép: Baranyi Krisztina 9. kerületi polgármester és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke. Fotó: Gelencsér Ferenc, Facebook)