Bepalizott drogfutárokkal csempésztettek volna harmincnégy kilogramm marihuánát

Vádat emeltek egy apa és fia ellen drogcsempészet miatt.

2021. március 18., 10:01

Szerző:

Vádat emelt az ügyészség egy apa és fia ellen, akik 2014 márciusában két megtévesztett futár segítségével mintegy harmincnégy kilogramm marihuánát akartak Szerbiából Magyarországra csempészni. A futárokat a tompai határátkelőnél buktatták le, és a drogot lefoglalták a hatóságok – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az apa és fia megállapodtak, hogy Szerbiában marihuánát vásárolnak, és azt két be nem avatott futár felhasználásával Magyarországra csempészik, majd közösen eladják. Ehhez még 2014 januárjában vettek két személyautót, az egyiket a fiú, a másikat pedig az apa felesége nevére.

A drog Magyarországra csempészéséhez a család két barátját szemelték ki, akiknek azt hazudták, hogy egy szerbiai munkalehetőség miatt kellene kiutazniuk Szabadkára. Az egyik csempészjármű üzembentartója is az egyik futár lett.

Az apa 2014. március 6-án a saját gépkocsijával Szerbiába utazott, ahol egy ismeretlen személytől megvette a Magyarországra szállítandó, több mint harmincnégy kilogramm drogot, majd felhívta a fiát a hírrel.

A fiú még aznap este útnak indította a futárokat a két csempészautóval Szerbiába. Ők éjjel 11 után érkeztek meg egy szabadkai kocsmához, ahol az apa várta őket. Azt mondta nekik, a munkához már későn érkeztek, de ragaszkodik ahhoz, hogy hazaindulásuk előtt aludjanak egyet. A két futár az apa járművében lepihent, és ez alatt a férfi a két csempészautó motorterébe rejtette a drogot.

A két futár másnap hajnalban indult vissza Magyarországra, de a tompai határátkelőnél a pénzügyőrök feltartóztatták őket. Miután kiderült, hogy a két futár nem tudott a drogról, velük szemben az eljárást megszüntették.

A vádlottak közül az apa szabadlábon védekezik, míg fia más ügyben van fogvatartásban. A Bács-Kiskun megyei főügyészség őket jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

08:39

A Best Solar a hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt tizenöt évben az elsők között telepítettek ipari méretű napelem parkokat, 2020-ban pedig Európa legnagyobb erőművének, az Audi Logisztikai Központján épülő napelemes rendszerének kivitelezői voltak, amely 12 megawattos méretével nemcsak a szakma csúcsát, de igazi kihívást is jelentett a Best Solar szakembereinek.