Bankszünnap: kiadta a figyelmeztetést az egyik legnagyobb pénzintézet

Bankszünnap lesz egy hónapon belül többször is, órákon keresztül szünetel majd bizonyos szolgáltatások elérhetősége az OTP-nél.

2024. március 23., 14:15

Szerző:

Az OTP a következő hetekre több bankszünnapot is bejelentett. A pénzintézet a honlapján tájékoztatja az ügyfeleket az előre tervezett szolgáltatáskiesésről. A tájékoztatást az ügyfélelvárások teljesítése, illetve az MNB bankszünnapokhoz kapcsolódó előírásai miatt hozták nyilvánosságra, és hogy senkit se érjen meglepetésként, ha épp azokban az órákban szeretne ügyet intézni, amikor nem lehet.

A következő bankszünnapokkal számolhatnak az OTP ügyfelei:

 

2024. március 23.

Fejlesztési okból 2024. március 23-án 21:00 órától 23:00 óráig az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálatán keresztül nem lesz elérhető a csoportos beszedéssel és állandó megbízással kapcsolatos információ.

2024. április 21.

Fejlesztési okból 2024. április 21-én 12:00 órától 24:00 óráig a lakossági hiteligénylésekhez (ingatlan- és jelzáloghitel, személyi kölcsön, babaváró kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámlahitel) kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

2024. április 1-2.

Fejlesztési okból 2024. április 1-én 18:00 órától április 2-án hajnali 1:00 óráig az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálatán keresztül nem lesz elérhető a csoportos beszedéssel és állandó megbízással kapcsolatos információ.

Az OTP csalókra figyelmeztet

Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne a telefonunkra vagy email címünkre olyan átverős levél vagy üzenet, amiknek egyetlen célja, hogy ellopja az adatainkat vagy a pénzünket. Ismeretlen csalók az OTP logóját, arculati elemeit felhasználva naponta próbálkoznak. A korábban alkalmazott, elmaradt kifizetés helyett ezúttal arra hívja fel a figyelmünket az üzenet, hogy frissíteni kell az OTP alkalmazását.

A levél megtévesztésre alkalmas, írta a 24.hu, hiszen bár a feladó e-mail címe gyanút keltő (esetünkben otpmeinsbntelenet.be), de a lényegi részben ott az OTP jól ismert logója és bankra jellemző fehér/zöld színekben játszó arculat. Még a szövegezés sem tartalmaz kirívó hibákat, és a mobilalkalmazás frissítésének fontosságát tartalmazó szöveg végén ott egy link, amit le kell kattintani a folytatáshoz.

A kurzort a linkre helyezve azonnal látszik, hogy az nem az OTP oldalára vezet, ha viszont lekattintjuk, akkor egy, a bank hivatalos felületét kiválóan lemásoló weblapra jutunk, ami még a levélnél is meggyőzőbb tud lenni. Nem szabad ugyanakkor bedőlni a profi színjátéknak, és semmiképp ne adjuk meg semmilyen, az oldal által kért adatot – figyelmeztet a cikk.

(Képünk illusztráció / Unsplash)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.