Balogh Samu: A Clark Ádám téri virágágyás eltüntetése nem Karácsony, hanem Tarlós ötlete volt

A főpolgármester kabinetfőnöke szerint máshogy nem is lehetett volna megoldani a híd felújítását.

2021. június 25., 14:28

Szerző:

A Clark Ádám tér ideiglenes forgalmi rendjéről szóló tervekről és engedélyekről nem Karácsony Gergely, hanem még éppen az a Tarlós István által vezetett fővárosi önkormányzat döntött, aki most emiatt minket szapul – jelentette ki Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke.

Ahogy arról már több alkalommal is beszámoltunk, a kormánypártok hetek óta támadják Karácsony Gergely főpolgármestert azzal, hogy zöld politikus létére felszedette a Clark Ádám téri körforgalomban lévő virágágyást. A főpolgármester korábban kijelentette, senkinek nem kell attól tartania, hogy végleg eltűnik a budapesti városképet meghatározó látványosság, a Lánchíd felújításának végeztével újra fogják telepíteni.

A vitába most beszállt Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke is, aki elmondta,

a mostani városvezetés nem változtatott a Tarlós István főpolgármestersége alatt készített terveken,

és már a 2018-as dokumentumokban is azzal számoltak, hogy a virágágyás helyén felvonulási és munkaterület, valamint ideiglenes út kerül kialakításra.

Kiemelte: azért nem változtattak a korábbi városvezetés tervein, hogy minél előbb megkezdődhessen a felújítás, de mint kiderült, erre nem is lett volna lehetőségük, ugyanis az útvonalat nem lehetett volna máshogy pótolni. A főpolgármester kabinetfőnöke azt is elmondta, hogy az egyetlen változtatás a rakparti sétányon közlekedőknek jelent könnyebbséget, ugyanis a módosítás nyomán „nem kell három gyalogátkelőn átjutva körbe sétálni az ideiglenes körforgalmat”.

Balogh Samu a bejegyzése végén leszögezte: „a Lánchíd felújítása végre elkezdődött, azok pedig, akik ezzel ellentétben nem újították fel a Lánchidat, legalább sületlenségeket ne beszéljenek”.

(Kiemelt kép: A Lánchíd-felújításhoz kapcsolódóan folyik a Clark Ádám tér átépítése, az új, szélesebb körforgalmi út kialakítása 2021. június 7-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.