Karácsony: Szeretnék megnyugtatni mindenkit, maradnak a virágok

Viszont átmenetileg, hogy enyhítsék az autósok kellemetlenségeit, tényleg bevonják a virágok helyét is a forgalomba. 

2021. június 9., 11:26

Szerző:

„Sokan megijedtek, hogy eltűnik a virágágyás a Lánchíd előtt, itt szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy maradnak a virágok”  – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán, aki hozzátette: átmenetileg, hogy enyhítsék az autósok kellemetlenségeit, bevonják az említett területet a forgalomba. Viszont a felújítás végével, nemcsak a Lánchíd, hanem „a virágágyás is szebb lesz” – írta. 

Leaszfaltozták a Lánchíd előtti csodaszép virágágyást  – írta meg a Telex nemrég. Riporterük egy nagy, fekete aszfaltkört örökített meg a virágágyás helyén. A Telexnek nyilatkozó közlekedési szakember szerint az aszfaltkörben egy kicsinyített körforgalom lesz, ahol majd az autók közlekednek a lezárás után.

A BKK azt közölte: a Clark Ádám téri körforgalom eddigi, 20 méter sugarú középszigetét elbontják, helyette egy 8 méter belső és 14,5 méter külső sugarú, szűkített körforgalmat alakítanak ki. Az új körforgalom középpontját az eredetitől nyugati irányba, az Alagút felé tolják el.

Az átalakítás célja, hogy a Lánchíd június 16-ra tervezett teljes lezárásakor ne okozzon fennakadást a közúti forgalom elterelése. Amikor várhatóan 2022 decemberében visszaadják a hídpályát a forgalomnak, addigra a körforgalom visszaépítése is megtörténik, virágágyásostul.

A Lánchíd munkálatairól itt lehet tájékozódni.

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)