Gödi ellenzéki háborúskodás: a DK szerint hangfelvétel bizonyítja, hogy a momentumos polgármester a Fidesszel kokettált

2020. augusztus 4., 21:38

Szerző:

A DK arról számolt be közleményben kedd este, hogy a birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere arról beszél, hogy a pártja országos vezetésével egyeztetve le kívánja váltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit.

A hangfelvételen Balogh kijelenti, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni a választást vele közösen megnyerő ellenzéki pártok által jelölt alpolgármesterekkel,

hanem helyettük egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja, mondván, bennük "bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni" az alpolgármesteri feladatokat. Az általa kívánatosnak tartott alpolgármesterek között első helyen a Fidesz képviselőjét javasolta. Vagyis Balogh a Momentum-LPM-DK-Jobbik városvezető koalíció helyett a Momentum-Fidesz koalícióra tett javaslatot. A személycserékre tett javaslatát Balogh - a DK által még nem nyilvánosságra hozott hangfelvétel tanúsága szerint - megbeszélte a Momentum országos vezetésével is.

Gödön finoman szólva is akadozik az ellenzéki összefogás. A dolog odáig fajult, hogy a gödi képviselő-testület Fidesz–DK–LMP–Jobbik koalíciója megszavazta, hogy induljon fegyelmi eljárás Balogh Csaba momentumos polgármester ellen, valamint tisztségét 30 napra függesszék fel.

Az LMP, a DK és a Jobbik számára elfogadhatatlan volt, hogy Balogh Csaba a választáson őt támogató szövetséges pártok ellen fordult és a Fidesszel készült egy új városvezetés kialakítására - ez ugyanis nyíltan szembemegy a gödi polgárok választásokon kinyilvánított akaratával. Ezért az LMP, a DK és Jobbik képviselői kiléptek a Momentummal közös frakcióból és önálló képviselőcsoportot alakítottak Gödön - áll a közleményben.