Balatonfüreden egymásnak esett a Fidesz és a KDNP

2019. augusztus 28., 20:12

Szerző:

Gyakorlatilag megszűnt a Fidesz-KDNP pártszövetség Balatonfüreden. A két párt között azért éleződött ki a konfliktus, mert Bóka István, a város fideszes polgármestere és Kontrát Károly belügyi államtitkár, a Fidesz választókerületi elnöke nem fogadta el kereszténydemokraták önkormányzati képviselőjelöltjeit – tudta meg a 24.hu.

A két fideszes politikus azt szerette volna, ha ismét a jelenlegi képviselőnő, Illés Hajnalka lesz a kisebbik kormánypárt jelöltje. A városban népszerű családanyát megfelelőbbnek tartották, mint a KDNP-ben nemrég megjelent új embereket.

 

A KDNP helyi szervezetének a vezetésében ugyanis nemrég személyi változások történtek. Az elnök Czétényi Balázs lett, aki korábban a Jobbik választmányi elnöke volt, majd Vona Gábor hatalomra kerülése után átment a KDNP-be. Több új tag mellett a füredi kereszténydemokraták között egy helyi milliárdos, Fábián Péter is megjelent.

A portál úgy tudja, hogy az új tagokkal kibővült KDNP-szervezet Czétényi Balázst és Fábián Pétert szavazta meg a képviselő-jelöltségre. Bóka István augusztus 21-én sajtótájékoztatón mégis úgy mutatta be a nyolc egyéni és a három kompenzációs listás jelöltet, hogy nem tett említést a KDNP eredeti javaslatairól. Így Illés Hajnalka, illetve Bóka javaslatára Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető-igazgatója, a helyi turisztikai egyesület elnöke képviseli a városban a KDNP-t.

A 24.hu értesülései szerint a KDNP szerdára taggyűlést hívott össze, amelynek egyik napirendi pontja Illés Hajnalka párttagságának megszüntetése.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.