Már biztosan nem lesz Zamárdiban Balaton Sound, ez lehet a fesztivál sorsa

Korábban már kiderült, bizonytalanná vált a Balaton Sound sorsa, most azonban már biztossá vált, Zamárdiban nem rendezik meg többször a fesztivált.

2024. október 21., 10:51

Szerző:

Éveken keresztül rendezték meg Zamárdiban a Balaton Soundot. A könnyűzenei fesztivál nagyon népszerű volt, napokon keresztül híres DJ-k léptek fel, így a külföldieket is vonzotta. Ennek ellenére a Balaton Sound elbúcsúzik Zamárditól, 2024-ben rendezték meg utoljára a fesztivált a Balaton partján lévő településen – írta meg a hvg.hu.

Bizonytalanná vált a Balaton Sound sorsa

Már korábban jelentek meg hírek arról, hogy hamarosan újabb fesztiváltól búcsúzhatunk el. A Balaton Sound kapcsán folyamatosan jelentek meg pletykák, a 2024-es fesztivál ideje alatt pedig sokan már tényként kezelték, 2025-ben már nem rendezik meg a könnyűzenei fesztivált.

A fesztivál vége után be is jelentették, 2025-ben nagy valószínűséggel nem tér vissza a Sound Zamárdiba. A 16. Balaton Sound után lejárt a fesztivál szerződése a város önkormányzatával, és bizonytalanná vált, hogy a vezetés szeretné ezt meghosszabbítani vagy sem. Tény, hogy a fesztivál nagyon sok látogatót vonzott, az idei szezonban a látogatószáma átlépte a százezret, ezért a fesztivál népszerűségével nem volt gond, azonban a város vezetésének számos problémát okozott.

Az Index információ szerint, a Zamárdi Hírmondó októberi számában Csákovics Gyula polgármester elmondta, hamarosan bejelentik, hogy a Balaton Sound fesztivált 2025-ben már nem Zamárdiban rendezik meg. Ugyanakkor 2025-ben is lesz fesztivál Zamárdiban, mivel a Strand fesztivállal kevesebb volt a probléma, ezért a továbbiakban is a településen rendezik majd meg.

A hírek szerint a város vezetése a Balaton Sound helyett nem szeretne más fesztivált befogadni, de a pontosabb egyeztetések majd csak az alakuló ülés után kezdődhetnek meg.

Új helyszínen rendezhetik meg a fesztivált?

Az utóbbi években nem csak a Balaton Sound, ami megszűnt, mivel a VOLT fesztivált sem rendezik már meg. Éppen ezért sokakat érdekel, hogy mi lehet majd a Sound sorsa a jövőben. A hvg.hu korábban megírta, hogy a Balaton Sound szervezői nem kezdeményeztek tárgyalást Zamárdi vezetésével, így a településtől biztosan elbúcsúzik.

„A Balaton Sound jövőjét érintő hírekkel kapcsolatban továbbra is azt tudjuk megerősíteni, amit korábban is elmondtunk: egyelőre nincs döntés ebben a kérdésben. Az valóban helytálló, hogy Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk”

– nyilatkozta korábban Vető Viktória, a Sziget Fesztivál és a Balaton Sound sajtófőnöke.

Megjelentek pletykák arról, hogy a Balaton Soundot esetleg egy másik vízparti településen rendezhetik meg. Arról azonban még nincs információ, melyik lehet ez a város.

 

(Kiemelt kép: Attila Volgyi / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

12:03

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.