Elhalasztották a szombati Balaton-átúszást

A várható bizonytalan időjárás miatt július 20-án nem tartják meg a Balaton-átúszást, a lehetséges vasárnapi új időpontról péntek délben döntenek. 

 

2024. július 18., 13:46

Szerző:

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervezők úgy döntöttek, hogy a 42. Lidl Balaton-átúszást július 20-án nem tartják meg – derült ki a Budapest Sportiroda csütörtöki sajtóközleményéből. Az 5,2 kilométeres Balaton-átúszás ás -áthúzás tervezett új időpontja vasárnap, de a végleges döntés csak péntek délben születik meg.

Ha a tervezett új időpontban (július 21.) valaki nem tud részt venni az eseményen, lehetősége lesz visszalépni. Visszalépés esetén a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetik. Nem kell azonnal dönteni, a visszalépési lehetőséget a nevezési oldalon a pénteki döntés után nyitják meg, és szombaton 12:00 óráig lesz nyitva. 

Az online nevezést a pénteki pozitív döntés után, 14 órakor újranyitják a két úszó versenyszámra. A visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban új nevezéseket is tudnak fogadni, a nevezést a létszámlimit elérésekor, de legkésőbb szombat 12 órakor zárják le. Az eseményre helyszíni nevezési lehetőség nem lesz – olvasható a rendezvény oldalán. 

Betelt a Balaton-átúszás 

A Balaton-átúszásra 12 és fél ezren jelentkeztek, és már lezárták a nevezést. A nevezők idén is három erőpróba közül választhattak: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon próbálják ki magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, a 2,6 kilométeres féltávra neveztek. Az úszás mellett évről-évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert.

Úgy tűnik, a magas nevezési díjak ellenére is népszerű a rendezvény.  „A nyár kezdete óta érezhető volt a kiemelt érdeklődés, és be is jött a jóslatunk, előzetesen minden induló hely elfogyott a 42. Lidl Balaton-átúszásra, helyszíni nevezésre nincs lehetőség” – mondta el szerdán Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezetője.

(Képünk illusztráció, forrás: Balaton-átúszás hivatalos Facebook-oldal)